Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: HBO Trainee Technical Support

Werkgever:Unique
Plaats:Eindhoven
Beknopte omschrijving
Wil jij in een half jaar snel stappen maken? Krijg jij energie van het werken in een technische omgeving binnen de logisitiek? Spreek jij naast het Nederlands ook Engels en Duits?  Lees dan gauw verder! In de functie van Tec

Beschrijving


Wil jij in een half jaar snel stappen maken? Krijg jij energie van het werken in een technische omgeving binnen de logisitiek? Spreek jij naast het Nederlands ook Engels en Duits?  Lees dan gauw verder!


In de functie van Technical Support maak je deel uit van een internationaal team binnen een technische organisatie. Je zal in het eerste half jaar een training doorlopen om alles over het bedrijf, de klant en het product te weten te komen. Daarvoor zal je natuurlijk ook langs gaan bij de klant. Als eerste aanspreekpunt pak jij de 1st level productproblemen op en zorg je voor een passende oplossing in samenwerking met je collega's. Wanneer een probleem té technisch is, weet je dit door te zetten naar de technische afdeling. Je werkt dus nauw samen met collega's van andere afdelingen om een klant tevreden te houden.


  •   Je verantwoordelijkheden omvatten: B2B klantcontact onderhouden met internationale klanten. Oplossen van 1st level productproblemen en productondersteuning van interne en externe klanten. Nauw samenwerken in een cross-functional team van accountmanagers, veldingenieurs, verkoopmanagers en de IT-afdeling Verwerken van inkomende verzoeken per telefoon en per email. Managen van het proces en deze terugkoppelen naar de klant. Nauwkeurige en accurate databeheer.
 

Na een jaar zal je ook wachtdiensten uitvoeren om 24/7 Hotline-service te garanderen. Hiervoor ontvang je een extra € 250 bruto per maand.

Functie-eisen


Je staat klaar om een uitdaging op te pakken en veel te leren, daarnaast:


  • spreek je naast de Nederlands taal, spreek en schrijf je ook Engels en Duits op een professioneel niveau ben je zelfstandig en kan je goed samenwerken in een team heb je affiniteit met/werkervaring in het werken in een technische omgeving heb je al wat werkervaring opgedaan tijdens of na je studie in een support omgeving, zoals customer service, sales support, callcenter, assistent, etc. ben je servicegericht en klantgericht

Wat wij bieden

Een fulltime functie binnen een internationale, technische organisatie. Je krijgt een uitgebreide producttraining op het begin en daarna zal je 6 maanden een intensieve trainingsperiode volgen waarbij je ook de klanten zult bezoeken. Hier zal je meer productkennis opdoen en meer feeling krijgen van het werk.


Je krijgt direct een contract bij het bedrijf en zal starten op een salaris van ongeveer €2150 bruto per maand. Na je 6 maanden training ontvang je meteen een verhoging naar €2300 bruto per maand. Daarnaast, ontvang je aan het einde van het jaar een op prestaties gebaseerde bonus.


De functie is voor onbepaalde tijd met de instelling een langere tijdsverband aan te gaan. Samenvattend wordt er van je gevraagd om te investeren in je eigen carrière, maar krijg je het snel terug te zien.